* זאת לא מודעה ממומנת, אלא משהו שעשיתי פעם ונראה לי מתאים.
זהו זה
לא אשלח אליך יותר את הניוזלטר שלי.
אפשר אולי להציע לך במקום זה לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק שלי?
לחיצה קטנה כאן, ואושר גדול אצלי בלב:
זה בסדר גמור אם בחרת לבטל את הרישום לניוזלטר. אבל בכביש חשוב תמיד לעשות את הבחירה הנכונה. תודה.
ארגז כלים: חמש שאלות מפתח לתיאור מוצר מנצח
שמתם לב שכל תיאורי ה"אודות" מאוד דומים זה לזה, וחמור מכך - משאירים סימן שאלה גדול אחרי הקריאה שלהם?
הקדשתם זמן כל כך ארוך לפיתוח, שבו עוד יום (כן, יום), ותקדישו מחשבה לשאלות האלו. הן יכולות להוציא אתכם ממלכודת השמות התואר הבומבסטיים והריקים, ולהיות המפתח לדלת הסודית שמובילה היישר למוחות של האנשים.
(המאמר הזה נכתב על מוצרים טכנולוגיים, אבל הוא מדגים תהליך נכון עבור כל מוצר או שירות)
אז פיתחתם את הדבר הבא, את המוצר הטכנולוגי שישנה את העולם, את הגאדג'ט שיביא למהפכה בחיים של כולם, את היישומון שלא יכולנו לחיות בלעדיו. נהדר. עכשיו, מעבר לתיאורים הבומבסטיים האלה, האם אתם יכולים לתאר מה בדיוק הדבר הזה עושה? האם אתם יכולים לנסח את ה"אודות" בצורה שלא תהיה דומה לעוד אלפי "אודות" אחרים שמספרים גם הם רק על מהפכה וחדשנות? האם אתם מצליחים לשכנע אנשים שזה בדיוק מה שהם צריכים בחיים שלהם?
הנה חמש שאלות קטנות עם תשובות גדולות. שאלות שדורשות מחשבה, אבל מספקות את המפתח לדלת הסודית שמובילה היישר למוחות של האנשים. הקדשתם זמן כל כך ארוך לפיתוח, שבו עוד יום (כן, יום), ותקדישו מחשבה לשאלות האלו.
הן חשובות מאוד. אם תרצו – הן שאלות מהפכניות, משנות עולם, שלא תוכלו לחיות בלעדיהן מעכשיו.
מה זה עושה?
אוקיי, ברור שזה חדשני, וברור שיש שם המון פיצ'רים מהפכניים, וברור שזה עומד לשנות את העולם, לך ולי ולכולם.
אבל עכשיו נטו, בלי כל המילים הגדולות. האם אתם יודעים להסביר בשלושה משפטים מה זה?
נשמע פשוט, נכון?
לא תאמינו כמה המשימה הזאת מתבררת כקשה. כי הכי קל ליפול שוב למלכודת של שמות התואר הגדולים והנפוחים. אבל יודעים מה הדרך הכי טובה להצליח בה? לדמיין את ההורים בארוחת שבת, או את הדודה מפתח-תקווה, ופשוט להסביר להם, במילים הכי פשוטות וארציות. בלי לחשוב על ניסוחים מהוקצעים. תנסו.
למה זה דומה?
טוב, כבר אמרנו שזה הכי חדשני ומהפכני, והכי קל להגיד שזה לא דומה לשום דבר שאנחנו מכירים. אין ולא היה דבר כזה מעולם.
הכי טוב, לא?
לא.
אנשים מבינים ולומדים דרך מה שהם כבר מכירים. עבדתם כל כך קשה על הפיתוח, אז תעבדו עוד קצת על פיתוח האנלוגיה שתקל עליהם.
האם אתם מוכרים את "ה-waze של הצימרים"? האם אתם משווקים את "הפייסבוק של השירה"? האם זה "כמו קטנוע רק בקטע של פקקי התנועה של הרשת האלחוטית?"
אנשים מחברים מושגים חדשים למושגים שהם כבר מכירים. זה נקרא "התפשה" (אפרספציה), וזה העיקרון הבסיסי בכל תהליך לימודי.
זאת הסיבה שאחרי שתצליחו לנסח את הדימוי הקטן הזה, הוא יהיה כמו פצצה מונחית חכמה של תקשורת שיווקית.
מה החלופה?
נכון שלא יכולנו לחיות עד עכשיו בלי זה, וששום דבר לא עושה את מה שהגיזמו המגניב שלנו עושה, אבל בכל זאת, תאמינו או לא, האנושות שרדה לא רע גם עד עכשיו.
תמיד יש חלופה. נכון, לא תמיד היא טכנולוגית או מהירה או מדוייקת, אבל היא קיימת. מה עושים אנשים היום כדי להגיע לאן שאתם עוזרים להם?
אפשר לחפש את התשובה לזה דרך המציאות הנוכחית, ודרך טובה אחרת לענות על השאלה הזאת, היא לנסות לדמיין מה אנשים יעשו כשהיישומון שלנו יתקלקל, או יימחק להם בטעות. איך הם ימשיכו בחייהם?
גם לפני 20 שנה ניווטתי עם רכב במדינות לא מוכרות (קניתי מפות ולמדתי קצת על הכבישים לפני כן). גם לפני 10 שנים הצלחתי למכור שיעורי גיטרה (פרסמתי על לוחות מודעות במקומות מאוד "אסטרטגיים").
וגם לפני עידן האפליקציות והטלפונים החכמים הצלחתי לזקק את היתרונות של מוצרים חדשים. בעיקר בשיטה הזאת של להבין איך אנשים הצליחו לענות על אותו צורך לפני שהמוצרים החדשים האלה היו קיימים.
מתי זה משתלב בשיגרת החיים?
יש איזה סיפוק מסוג מאוד מיוחד כשאנחנו מסתכלים וחושבים על הטכנולוגיה שפיתחנו, כמו שהיא, כשלעצמה. סיפוק והנאה ברמה האמנותית כמעט. אלא שאז אנחנו נזכרים שכל מוצר טכנולוגי מפותח עבור אלה שמשתמשים בו, ולא לשם האמנות.
גם הטכנולוגיה הכי בדיונית משתלבת בסרטים בנקודות מאוד מסויימות, לפי התסריט. גם היישומים שאנחנו כבר לא יכולים לדמיין את חיינו בלעדיהם, לא מחליפים את החיים אלא משתלבים בהם. אנחנו מפעילים את יישום-הניווט-החביב-עלינו כשאנחנו נכנסים בבוקר לרכב. אנחנו שומרים קישורים לקריאה מאוחרת ביישומון המגזין-המותאם-אישית בזמן הקפה של הצהריים. אנחנו מעלים את התמונות של הילדים לאלבום בענן אחרי שמסתיימת חגיגת יום ההולדת.
כל שימוש בטכנולוגיה מגיע בהקשר חיים כלשהו, לפני משהו אחר שאנחנו עושים, או אחריו.
למה זה חשוב כל כך?
ראשית, כי אנחנו יודעים תמיד להסביר את הטכנולוגיה שלנו, אבל לא תמיד את השימוש בה. אבל הסבר כזה הוא היעיל ביותר והשיווקי ביותר עבור הקהל שלנו.
ומעבר לזה, הסבר כזה יכול להביא אותנו לתובנות חשובות ורעיונות שיהיו הבסיס לייחוד של המוצר שלנו. כשמבינים מתי ואיפה משתמשים במשהו, אפשר להבין גם את המגבלות, וגם לנסות לשנות את נקודות הכניסה והיציאה האלו, כדי לשפר. נניח – והנה רעיון ל"סטארטאפ" שאין לי זמן לפתח – להגדיר מראש ביישומון מצלמה "כאן מתחילה חגיגת יום הולדת", ולחסוך את השלב המייגע (והנזנח בדרך כלל) של הגדרת אלבום ביישום הענן, בחירת התמונות בדיעבד, והעלאתן.
מה המחיר?
דולר ותשעים לכל החיים, חמישה שקלים לכל שימוש, או חינם תמורת פרסומות – כל זה חשוב לתוכנית העסקית, אבל לא לזה אני מתכוון.
יש עוד מחיר למוצר הטכנולוגי, לכל מוצר טכנולוגי. וזה המחיר האישי והחברתי. על מה אנחנו מוותרים בחיים כשאנחנו משתמשים בטכנולוגיה הזו? איך אנחנו צריכים להתאים את עצמנו לעידן החדש והיפה שמבטיח לנו הגאדג'ט החדש? על אילו הרגלים אנחנו צריכים לוותר, ואילו שגרות חיים אנחנו צריכים לאמץ מעכשיו?
אם תרצו, זהו הצד השני של השאלות הקודמות, אבל חשוב מאוד לנסח גם את התשובות לשאלה הזאת, כי מה"חסרונות" האלה יכולים לצמוח גם ניסוחים מאוד מדוייקים של יתרונות.
למה זה דומה? מתי משתמשים בזה? מה החלופה? שאלות מפתח שחייבים להשקיע זמן במחשבה עליהן במקום סתם להעתיק ולהדביק.
ועכשיו, עם התשובות האלו, שבו ונסחו מחדש את תיאור ה"אודות" שלכם. בהצלחה!
אני יודע שאין לך הרבה זמן, אבל רק עוד רגע...
אם מה שראית כאן מעניין אותך, יש לי גם ניוזלטר.
אבל הקטע שלו הוא להיות קצר ולעניין, כי הרי אין לך זמן לחפירות.
אז מדי פעם אני אשלח בו כמה תובנות קטנות ומועילות על כתיבה, עיצוב, שיווק, ממתקים וקרנפים - שהם חדי הקרן האמיתיים בעולם.